Värin valintaa ja maalauskaavion miettimistä

Corvetteen on tarkoitus saada mahdollisimman näkyvä sävy. Kimi tutki eri vaihtoehtoja, ja pitkään mietittiin tuleeko autosta keltainen, oranssi vai puolikiiltävä musta. Teimme muutamia koemaalauksia, joista sitten ylivoimaisesti parhaalta näytti mielestämme GM:n Monaco oranssi, joka on myös Corvetten alkuperäisiä sävyjä vuodelta 1969.
Targapalat.jpg
Kuvassa Corvetten targa-palat Monaco-oranssilla maalattuina. Pinta ei ole vielä lopullinen, vaan välihionta ja lakkaus puuttuvat.
03FGJ225917262A.jpg
Tässä netistä löydetty kuva Corvettesta ko. värillä maalattuna.
takacorvette2.jpg
Raitahahmotelma Corel Photo-paintilla tehtynä, etuosan raidotusta mietitään vielä viedäänkö ihan läpi asti vai katkeaako raita konepeiton korotuksen mukaan... Kuvien muokkaukset suoritti Riikka Tapola.

Samaan aikaan toisaalla:

Korin laminoinnit onnistuivat lähes kerrasta, joten projektin aikataulua nopeutettiin. Ville tiimeineen päätti ottaa tavoitteeksi viikon 6 torstain tai perjantain, jolloin auton tulee olla eristevärissä. Tiimi ahkeroi kovasti ja viimeiset maalihituset ja laminoinnit suoritettiin ripeään tahtiin. Ville hieman kritisoi blogissaan lisääntyneitä teoriatunteja sekä ylitöihin jäännin eväämistä...

korikorjausta.jpg
Viimeinen puristus korin hionnassa, laminoinnit ovat jo valmiit.
Kylla_lahtee.jpg
Kyllä lähtee... Corvette on aika riisuttu malli tässä vaiheessa...
Talviauto.jpg
Vauhdin huumaa Corvetella.... Aleksi ohjaa Vetteä maalauskammioon
Suojausta.jpg
Suojaus sujuu joutuisasti kun on riittävästi motivoituneita tekijöitä.

Eristemaalin ruiskutus

Corveten kuiturakenne on erittäin ongelmallinen, varsinkin kun korjauslaminointeja on tullut pintaan näin paljon. Perjantaina 11.2. uunitimme koria ensin 2 tuntia 60 asteessa, jonka jälkeen jäähdytimme korin lähelle pakkasasteita. Korin korjauslaminoinnit oli hiottu mataksi ennen uunitusta, mutta uunitus sai hartsissa olevat ohenteet pintaan sulkien sen uudelleen.(eli pinta näytti kuin sitä ei olisi hiottu ollenkaan.) Erityiskiitokset vielä viime hetken neuvoista SP-Automaalien Veini Pirttilahdelle.
uunitus.jpg
Kuvasta näkyy kuinka laminoinnit alkoivat kiiltää uudelleen.
hiontahommia.jpg
Tässä kuvassa näkyy kuinka nopeaita oppilaita meillä on... mattahionta ei kestänyt varmaankaan varttia kauempaa, mutta tuli tehtyä laadukkaasti.
Emmillä koulun videokamera kädessä, hän kuvasi koko ruiskutuksen, joten ensi viikolla saamme varmaankin liikkuvaa kuvaa mukaan raportteihin sekä blogeihin. Emmi toimii projektin markkinointivastaavana, ja etsii juuri mahdollisia tuotteita joita voisimme myydä projektin ohessa oppilaiden työhyvinvointitoiminnan hyväksi. Pyrimme järjestämään liikuntapainoitteista yhdessäoloa kaikille halukkaille oppilaille pari tuntia viikossa.
kuvaamista.jpg
No niin, kyllä se sosiaalisen median koulutus on selvästi tuottanut tulosta... kolme kuvaa ja yksi maalaa:-)
Ruisku.jpg
Eristävä pinnoite joka Vetteen ruiskutettiin kuivui todella nopeasti, käytimme 2,0 suuttimella varustettua yläkannu-pohjamaaliruiskua, mutta harkitsemme vakavasti seuraavalla kertaa korkeapaineruiskun käyttämistä tämänlaatuisissa töissä.
Ruiskutustiimi.jpg
Ruiskutustiimi yhteiskuvassa, Ville Kivistö, Marika Laine sekä edessä Toni Silvonen ja Emmi Lääveri.
Corvette sai pintaansa eristevärin ja tiimi voi hyvillä mielin lähteä viikonlopun viettoon, sillä me opettajat pyysimme sulkemaan koulun oven ja sammuttamaan valot, sillä emme saaneet heitä ihmisten aikoihin lähtemään kotiin... Tottapuhuen tiimi teki taas yli tunnin ylitöitä suorittaen maalauksen loppuun kunnialla.

Hallissa tehdään paljon muutakin kuin vain Corvettea...

Kovasti tulee suitsutettua Corvette-tiimiä, mutta muutkin oppilaat ovat olleet erittäin aktiivisia muissa työtehtävissä. Tässä muutamia esimerkkejä muista töistä joita on tehty Corvetten ohella tämän vuoden puolella;
Anskukypara.jpg
Anzelika Muttonen maalasi kypärään kuvat ja tekstit.
Anzelika on nopeutettu, ja hän on valinnut erikoismaalauksen ja koristemaalauksen vapaasti valittavina pakollisina aineina. Hän saa toisin sanoen valmiuksia mahdollisen oman yrityksen perustamiseen erikoismaalarina. Voit seurata Anzelikan blogia täällä.

Taneli.jpg
Taneli Suvala on Triumph Spitfire-tiimin teamleader, jonka blogia voi seurata täällä.
Pyrin kirjoittamaan Triumphista myös oman projektiselostuksen, sillä tarkoituksena on tuoda Spitfire Veten seuraksi American Car Showhun. Myös moni muu oppilas on tehnyt asiakastöitä, maalauskammioissa on ollut lähes minuuttiaikataulu.
hupparit.jpg
Ville ja Emmi esittelevät pinnan tulevan kevään hupparimuotia...
AutomaalausBrodeeraus.jpg
Brodeerauksessa on koulun logo sekä selvitys mitä me oikein teemme. Ammatti-identiteetin kannalta on hienoa että oppilaat haluavat viestittää huppareillaan kuuluvansa automaalareiden joukkoon.

Tästä on hyvä jatkaa ensi viikolla tasoitetöiden parissa. Kannattaa seurata oppilaiden blogeja, muutama oppilas kirjoittelee hauskan humoristisesti opiskelustaan...

Jari Välkkynen
opettaja
Koulutuskeskus Tavastia