Corvette saapui taas seuraksemme

Kävin heinäkuussa kuvaamassa Corvettea Otalammella Drivin' & Ridin' lehteen juttua tehdessäni. Huomioni kiinnittyi konepeitossa oleviin kupliin.
sypaikallaan.jpg
Pohjat olivat pettäneet korotuksen alareunasta, kuskin puolelta. Kuvassa "Soturi" vanhalla tutulla paikallaan hallissa.
Ilmeisesti kuuma kesä ja erilaiset korjausmenetelmät olivat aiheuttaneet koneen oman lämmön yhteisvaikutuksena pohjissa pientä kuplimista. Päätimme kaivertaa kuplineet kohdat kuitua myöden auki. Myös kuljettajan ovessa oli oven etureunassa ikävän näköiset repeämät, ovi oli ilmeisesti jossakin vaiheessa päässyt aukeamaan stoppareiden yli, ja saranat olivat kaivaneet painaumat oveen.
Syrepeämä.jpg
Alemman saranan kohdalla oli kyllä palanen kiinni, mutta otimme sen irti jotta koko vaurion laajuus paljastuisi.

syhalkeama.jpg
Ylempi vaurio saranan kohdalla. Hauskasti auton sävy vaihelee eri valoissa, vertaa edelliseen kuvaan....

Salla ja Sade ottivat auton työn alle ja kartoittivat ensin tekemisen laajuuden. Ensimmäinen työvaihe oli konepeiton irrotus. Tässä vaiheessa mukaan kutsuttin uuden ykkösluokan poikia.
sykonemuovi.jpg
Konepeitto valmiina irrotukseen. Huomaa taustalla maskotti, jota ei vielä ole ripustettu aulaan. Enteellisesti "Osteriossi" jäi vielä tarkkailemaan mitä autolle tehdään...
syoppilaat.jpg
Sade ja Salla ohjeistavat, ykkösen Miikka ja Matti kuuntelevat keskittyneesti. Lokasuojiin aseteltiin aaltopahvia mahdollisten lisänaarmujen välttämiseksi.

symarika.jpg
Konepeiton irrotuksessa Miikka ja Matti hoitivat "ruuvaamisen". Otamme mieluiten ns. varman päälle ja käytämme riittävästi käsiä tässä vaiheessa, jotta konepeitto ei pääse kolhiutumaan. Taustalla viime vuoden oppilasprojektipäällikkö Marika Laine seuraa tiimiläisten toimintaa nyt opettajavinkkelistä, sillä hän toimii ammatillisena ohjaajana opettajatiimissämme.
sysuojaus.jpg
Sade ja Salla suojasivat sekä konepeiton taustan että konehuoneen ennen vaurioiden korjaamista minimoidakseen pölyhaitat.

Korjaustoimenpiteitä on kuvailtu hienosti oppilaiden blogeissa, joten linkitän korjausten alkuvaiheet Saden blogiin;
http://hiohiohio-saikku.blogspot.com/

villemarikavakava.jpg
Nopeutetut Marika Laine ja Ville Kivistö valmistuivat pintakäsittelijöiksi 2.9.2011. Onnea valmistumisen johdosta!!

Molemmat Wounded Warrior-projektin oppilastyönjohtajat saivat työpaikan jo ennen valmistumista, joten aktiivisuus ilmeisesti palkitaan ja huomataan myös työelämän puolella. Parhaat onnittelut molemmille, ja vielä kerran kiitokset hyvin suoritetusta opiskelusta projektin parissa!

Jari Välkkynen,
opettaja
Koulutuskeskus Tavastia,
pintakäsittely