Viikko 1

15.12.2010 Konepeiton maalinpoistoa

Annan tiimi otti tehtäväkseen konepeiton puhdistuksen. Lähtökohdiltaan konepeitossa oli arveluttavia jälkiä kittikohtien vajoamisesta, joten päätimme ottaa maalit täysin pois.
external image annan%20tiimi.jpg
Kuvassa vasemmalta Sade Vuori, Anna Lintunen ja Salla Lähderinne. Tiimin motivaatio on erittäin korkealla, ja kovin työrupeama konepeiton parissa alkaa olla valmis.
Tiimiä näin opettajanäkökulmasta seuranneena voi vain ihailla työtehoa ja paneutumista projektiin. Pyysin tiimiltä vähän palautetta millä mielellä työtä on aloitettu, ja tässä muutamia otteita;
- "Ensin työt, sitten huvit :-)"
- Hyvä työnjohtaja vastaa kysymyksiin "KVG"
- "Tärkeintä ei ole voitto, vaan murskavoitto"
- "Emme ole täydellisiä, meistä puuttuu viat"
- "Tarpeeksi hyvä pölynpoisto imi kaikkien ajatukset"
- "Kivaa....!"
external image kittilasta.jpg
Tämä kuva kertoo ehkä parhaiten kuinka paljon konepeitossa riittää tekemistä.
kittilastan reunassa on hartsin alle jäänyt ilmakupla joka on kaivettu auki. Osa laminoinneista on aikaisempien maalauskertojen yhteydessä tehty osittain maalin päälle ja L88- scooppi on aikanaan kiinnitetty niittaamalla, jonka jälkeen niitit on porattu pois. Valitettavasti reikiin on laitettu jotain vieläkin pehmeäksi jäänyttä kittiä.
Poistamme kaiken maalin ja sen päällä olevan hartsin, sekä poraamme auki niittien reiät, laminoimme korjauskuidun noin 10-15 cm aluelle saumojen yli. Läpi asti yltävät vauriot korjaamme taustapuolelta SEM-muovikorjausaineella. Tämän jälkeen viistoamme reunat ja laminoimme ulkopinnan.
external image sauma.jpg
Tässä alkuperäisen konepeiton ja scoopin sauma on hiottu maalittomaksi, myös ilmakuplat on hiottu auki.
Saumassa on vielä samaa kittiä kuin niitinreiässä, joka täytyy myös poistaa. Sauma kestää kyllä laminoinnin jälkeen, mutta teettää vähän lisätöitä.

Samaan aikaan toisaalla...

Riku Koivula otti tehtäväkseen maalin poistamisen alumiiniosista, Annan tiimin jäsenten vuorotellessa konehionnan ja käsinhionnan välillä. Alumiiniosista otettiin suurimmat maalikertymät pois kemiallisesti, ja loput puhallettin puhtaaksi lasikuulalla.
external image puhallettu.jpg
Lasikuulapuhallus käsittelee alumiiniosia hellävaroen, luoden maalaukselle sopivan pohjan.
external image jauhemaalaus.jpg
Rikulla kädessä koulun kevyempi jauhemaalipistooli, joka soveltuu pienempien osien jauhemaalaukseen.
Corvette siirretään takaisin Lahteen joulun ajaksi, koneen säätöjä ja viimeistelyä varten. Jatkamme jälleen Corveten parissa tammikuun ensimmäisellä viikolla.
Jari Välkkynen,
Opettaja
Teollinen Pintakäsittely