30.4.2013 Pintakilta Original toivottaa iloista Vappua!

JV13VAppua.jpg

I11TP:n opiskelijat poseeraavat kovan messuviikonlopun jälkeen..(Kuva Juha Viljamaa)


JV13JuliaJ.jpgJV13Pipsa.jpgJV13Juhajaoppilaat.jpg
29.4.2013 Pintakillat mukana Tampereen Hot Rod & Rock Showssa Tampereella.
Pintakilta ja Asentajakilta edustivat hienosti Kiltakoulut-hanketta.
Opiskelijat kummastakin koulusta toimivat erittäin asiallisesti ja ammattimaisesti. Työnäytöksiin osallistuvat ottivat rohkeasti työkalut käsiinsä yleisön edessä. Kiitokset kaikille opiskelijoillemme!
JV13kynaruiskutusta.jpg
Tavastian oppilaat kynäruiskujen varressa...
JV13Asentajakilta.jpg
Tredun osastolla oli havaittavissa positiivista ja iloista asiakaspalveluhenkeä!
JV13osasto.jpg
Ammattiopisto Tavastian osasto valmiina vastaanottamaan asiakkaita...
JV13uniquedress.jpg
Mukana myös NY-yritys Unique Dress Hämeenlinnasta


2.4.2013 Pintakilta Original tutkintotilaisuudet aikuiskoulutuksessa oleville.
Pintakilta Original 2011 aloittaneet ammattitutkinto-opiskelijat!

Tutkintotilaisuus 16.4.2013 klo 12.00 alkaen.


Ilmoittaudu Jan Toivoselle(050 4391391 tai jan.toivonen@kktavastia.fi) sekä toimita tutkintotilaisuussuunnitelma(työsuunnitelma) Janille 9.4.2013 mennessä. Muista myös ottaa mukaan kuitti maksetusta tutkintotilaisuusmaksusta(58€).31.1.2013 Pintakilta Tampere, True Flames-kurssi
Erikoismaalari Taru Kivinen apunaan Pintakilta Originalin kakkosluokan Raisa ja Maija suuntasivat Tampereelle tarkoituksenaan kynäruiskumaalauskurssin pitäminen.
Tampereella vastassa oli erittäin motivoitunut ja innostunut ryhmä kynäruiskujen kanssa. Merkille pantavaa oli oppilaiden vapaaehtoisuus, sillä tamperelaisilla oli torstaina opetukseton päivä, mutta paikalla olivat melkein kaikki opiskelijat aamusta iltaan. Hieno asenne, Pintakilta Tampere!
external image 40A6C9F5-653A-4DE1-BBF2-C2CCC9A02248.JPG
Taru teki ensin mallisuorituksen opiskelijoiden seuratessa tarkkaavaisesti taustalla...

external image AD4522EB-D7B7-4CF4-BDFD-776A9C463A61.JPG
Tampereen tutorit sablonien teossa..

external image C65EDA5E-3266-48D7-BB94-3227DB2C0295.JPG
Taitaja-semifinalistit vauhdissa... Yhteispeliä... Onnea tuleviin Semeihin molemmille!

external image 868E03E7-5BB5-496B-9CCC-24D3ED3448BA.JPG
Liekkien maalausta... Hienoja töitä syntyi joka puolella hallia..

external image E661F389-97CC-45A9-8BAC-6529C24A2864.JPG
Viimeistelyä...

external image 4CE9128C-B561-4A1F-99D9-2078A285EF3E.JPG
Liekkien tekijät yhteiskuvassa, kaikki jaksoivat maalata koko päivän ahkerasti...

Opettajan näkökulmasta Tampereen kurssi oli erittäin mukavaa seurattavaa. Kiltamainen, ammattimainen ote ja oikeanlainen suhtautuminen opiskeluun näkyi päivän toiminnassa.

Kiitokset minunkin puolestani,
Jari Välkkynen

28.1.2013 Pintakilta Original, taidettakin työsalissa
Kuvanveistäjä Anssi Taulu teetti Ammattiopisto Tavastian pintakäsittelyosastolla lasikuulapuhalluksen uusimpaan teokseensa.
JV13TauluViljamaaLaine.jpg
Kuvassa Marika Laine ja Juha Viljamaa tutkivat Anssi Taulun kanssa akryyliveistoksen osan pintaa. Lopullinen veistos on huomattavasti suurempi, ja sisältää myös valaistuksen.
Anssi Taulu on yksi hämeen alueen johtavista kuvanveistäjistä ja tämä kyseessä oleva teos on menossa Berliiniläiseen Galleria Toolboxiin, näyttelyn avajaiset ovat 15.2.2013.
Anssi kertoi tehneensä vastaavia teoksia kierrätysmateriaalista aikaisemminkin. Akryylimuovi on hänelle uusi materiaali. Anssi Taulu on toiminut taiteilijana vuodesta 2000 lähtien.


14.1.2013 Pintakilta Original:n projektit ovat kovassa vauhdissa.
external image 1C4D1A34-D8E2-4BF8-91CB-F13B477CCB40.JPG
Porsche-projekti on edennyt pikavauhtia. Projektin etenemistä voi seurata projektin facebook-sivulta.


21.12.2012 Hyvää joulunaikaa kaikille!

Kiitämme kaikkia opiskelijoitamme ja tukijoitamme kuluneesta vuodesta!
JV12Joulu2.jpg


17.12.2012 Pintakilta Original Hämeenlinnan uudet valkohaalariset opiskelijat
Oppilasprojektipäällikkö Henri Helanterä ja oppilastyönjohtaja Jani Virtanen saivat kakkosluokkalaisista ensimmäiset valkoiset haalarit, Onnittelut!
Taustalla näkyy Porshe-projektiauto, joka olisi tarkoitus saada valmiiksi kevään autonäyttelyihin. Kakkosluokka on aloittanut vahvalla otteella auton kunnostuksen ja muokkauksen, kannattaa seurata opiskelijoiden blogeja.
external image 9CB6F93A-D22F-44C5-B903-D20CD956D4F4.JPG
external image 11E84F72-4456-4E63-932E-9526B0EC8BAB.JPG
Porschessa ei tekeminen ihan heti lopu... Projektin tarkoituksena on maalata auto laadukkaasti ja muokata sen ulkoasua 80'luvun tyyliseksi, eli tehdä mahdolliset erikoismaalaukset ja levikkeet auton valmistushetken tyylin mukaisiksi. Autoon tullee ainakin erikoisvanteet ja renkaat sekä mahdollisesti moottoriin pientä piristystä.

30.11.2012 Pintakilta Original Hämeenlinna on kuluneen syksyn aikana yhtenäistänyt maalilinjojaan Pintakilta Tampereen kanssa.
Standoblue-automaalausjärjestelmä on otettu käyttöön kuluneen syksyn aikana molemmissa kouluissa. Uudet opetusmateriaalit palvelevat suoraan molempia kouluja.
external image 2ED75BBC-E83A-4338-8275-BD27C7F1A5FB.JPG
Kuvassa Standox-asiantuntija, aluemyyntipäällikkö Matti Remes tarkastaa linjaston kunnon Hämeenlinnassa.

Pintakilta Originalin ykkösluokka aloittaa ensi viikolla ATTO-ainejaksonsa, opettajatiimi kiittää ykkösiä ahkerasta työskentelystä työsalissa. Jatkakaa opiskelua samaan malliin, tapaamme taas parin kuukauden kuluttua.


1.11.2012 Pintakilta autokorinkorjaus-osasto perustettu. Tervetuloa mukaan Salo, Tampere ja Hämeenlinna!
JV12Korinkorjaus.jpg
Kuvassa Sami Ruotsalainen Salon seudun ammattiopisto, Tommi Kettunen Pirkanmaan ammattiopisto ja Pekka Järvinen Koulutuskeskus Tavastia. Korinkorjaajat toimivat aluksi osana Pintakiltaa. Korikilta perustetaan kun yhteistyö saadaan kunnolla alulle. Korikillan oma wikisivusto on jo luotu, www.korikilta.wikispaces.com

25.9.2012 Pintakilta Tampereen toisen luokan opiskelija Tiia Lehtimäki sai valkoiset haalarit.

IMG_0191.JPG

Tiia on esimerkillisellä toiminnalla ja olemuksella valittu ensimmäiseksi kakkosluokan tuutoriksi.

Onnittelut valkoisista haalareista koko Pintakiltatiimin puolesta!7.9.2012 Pintakäsittelymestarien tapaaminen Hämeenlinnassa


Koulutuskeskus Tavastia toimi kokouspaikkana, kun suuri osa valmistuneista pintakäsittelymestareista kokoontui ensimmäistä kertaa valmistumisen jälkeen.
Kokoontumisen päätarkoituksena oli esitellä uusi tapa järjestää pintakäsittelymestarin erikoisammattitutkintoon tähtäävä koulutus, tosin opetussuunnitelmana on vielä 2003 julkaistu versio.
JV12Mestarit.jpg
Koulun penkillä taas pitkästä aikaa....

Mestarit tutustuivat nuorisoasteen opetukseen sekä aikuiskoulutusjohtaja Arto Ruhalan opastuksella Koulutuskeskus Tavastian koulutusjärjestelmään yleensäkin. Me opettajat koimme päivän annin merkitykselliseksi, sillä paikalla olleet pintakäsittelymestarit toimivat jokainen tahollaan vaativissa pintakäsittelyalan tehtävissä. Mestareiden neuvot ja näkemykset auttavat osaltaan kehittämään lisää koulutustamme vastaamaan nykypäivän tarpeita. Päätimme tämän tapaamisen perusteella tehdä tapaamisesta vähintään vuosittaisen.

Lämpimät kiitokset vielä kerran koko mestariporukalle!!


25.8.2012 Pintakilta Original mukana SUA:n järjestämässä Vanajanlinnan autonäyttelyssä.


Koulutuskeskus Tavastian teollisen pintakäsittelyn kolmosluokkalaiset vahvistettuna erikoismaalareina toimivilla jo valmistuneilla opiskelijoilla esittelivät oppilaitoksen toimintaa maalaus- ja kiillotusnäytöksin. Suurkiitokset Taru Kiviselle ja Anzelika Muttoselle maalausnäytöksistä!
Aloitimme heti aamusta osaston pystytyksellä. Tämä näyttely olikin hyvä tilaisuus harjoitella messuilla käyntiin liittyviä käytännön toimia.. Itse lähdinkin melko aikaisessa vaiheessa hakemaan unohtuneita ilmaletkuja koululta, onneksi matkaa oli vain vajaa parikymmentä kilometriä...
JV12pystytysta.jpg
Aamulla näytti vielä melko pilviseltä... Taru komentelee teltan pystyttäjiä, opettaja-ainesta...
JV12JuhaTaru.jpg
Juha ja Taru tutustuivat painotuoreeseen Ridin'&Drivin'-lehteen, jossa oli maalausalan juttuja, mm. pinstriping kurssista jolle Taru osallistui sekä autoesittely Pontiacista, joka oli koulun osastolla kiillotusnäytöksen kohteena.
JV12KiillotusNiki.jpg
Niki vauhdissa kiillotuskoneen kanssa.
JV12osasto.jpg
Osasto kokonaisuudessaan. Puitteet olivat hienot; Osastot olivat siroteltuna Vanajanlinnan ympäristöön. Onneksi aurinko alkoi paistamaan puolilta päivin ja ihmiset löysivät alueelle.

Mukavasti osastolla kävi myös uusia ykkösluokkalaisia kuten valmistuneitakin. Tulipa vanhoja tuttujakin paljon vastaan, autojen parissa kun toimittiin. Päivän päätteeksi saimme vielä pienen yllätyksen, nimittäin näyttelyssä ei jaettu poikkeuksellisesti parhaan maalauksen palkintoa, vaan SUA:n raati päättikin palkita oppilaamme Miira-Maria Rekolan toimistaan SUA:n tilausten tekemisestä.(Hän maalasi viime keväänä SUA:n kilvet oppilastyönä koululla).
JV12TaruJari.jpg
Miira-Maria oli estynyt olemaan paikalla, mutta Taru Kivinen kävi pokkaamassa palkinnon hänen puolestaan. Kuvassa myös Miiran maalaama kilpi Tarun takana. Kuvan otti Aina Aropaltio

Suurkiitokset kaikille osallistuneille opiskelijoille sekä tietenkin osaston mahdollistaneelle Suomen urheiluautoilijoille. Tästä on hyvä jatkaa!


16.8.2012 Pintakilta Originalin uudet ykköset ovat päässeet työn makuun.....

Koulutuskeskus Tavastian Pintahallissa on tämän viikon ajan opiskeltu pintakäsittelijän ammatin alkeita. Syksyn aloitus on ollut hieman erilainen kuin aikaisempina vuosina, sillä saimme henkilöstötiimimme vahvistukseksi Helena Narmontin Tampereen Pintakillasta.

Hellu toimii ammatillisena ohjaaja- harjoittelijana Tavastian ammatillisen ohjaajan Marika Laineen työparina ykkösluokan mukana. Kannattaa tarkastaa Hellun blogista miten työt sujuvat.

JV12hellumaskit.jpg

Kuvassa Helena Narmont ja hieman ujoja? ykkösen opiskelijoita uudet hengityssuojaimet kasvoillaan.


JV12helluohjaa.jpg

Ammatillisen ohjaajan työhön kuuluu paljon opiskelijoiden ohjausta, tässä kuvassa mukana valkohaalarinen tutor-oppilas.(jouduimme hieman lavastamaan tilannetta, sillä opiskelijat olivat tehneet työn jo valmiiksi ennen kuin ehdin kameran kanssa mukaan...)


JV12MarikaHellu.jpg

Ammatilliset ohjaajat Hellu ja Marika tutustumassa singon huoltoon... Kuvassa kyllä melko hilpeä tunnelma vaikka laite on saanut itsensä epäkuntoon....


JV12Nissanposeeraus.jpg

Ykkösen opiskelijat poseeraavat hallin siistimisen lomassa..

Myös kolmoset ovat ahkeroineet kiitettävästi toimien opettajan apuna tutor-tehtävissä. Kolmosluokka valmistautuu samalla tulevaan messutapahtumaan, 25.8.2012 Vanajanlinnassa. Tarkoituksena on esitellä toimintaamme työnäytöksin sekä julkistaa ensi vuoden kakkosten projektiauto. Työnäytöksenä näemme mm. RedBull-mäkiautokisaan ilmoitetun mäkiauton koristemaalausta sekä ammattitutkinto suorittavan Taru Kivisen kynäruiskumaalausta.

7.8.2012 Tervetuloa opiskelemaan!

JV12Aleksi.jpg

Koulu alkaa maanantaina 13.8. Uudet opiskelijat voivat tutustua etukäteen ensimmäisen viikon aineistoon tästä linkistä

Tästä linkistä suoraan ensimmäisen viikon toteutussuunnitelmaan.

30.7.2012 Sivuston linkkejä ja ulkoasua päivitetään.

Pintakilta on saanut uuden ulkoasun, jonka tarkoituksena on selkeyttää selausta sivustolla. Uusi etusivu on osoitteessa;

www.pintakilta.fi
1.6.2012 Kesäloma alkoivat kouluissa!

Stipendin saajat Pintakilta Original

Salla Lähderinne, SP-Automaalit Oy stipendi

Sade Vuori, SP-Automaalit Oy stipendi

Anna Lintunen, Koulutuskeskus Tavastia, kirjastipendi

Anzelika Muttonen, Timo Tammen antama stipendi.


stipendiAnsku.jpg

Timo Tammi palkitsee Anzelika Muttosen hyvin tehdystä oppilastyöstä. Onnea kaikille stipendien saajille sekä valmistuneille!

Timon sanoin; "Stipendi on lupaavalle kynäruiskumaalari Anzelika Muttoselle, mutta myös kunnianosoitus koko teollisen pintakäsittelyn osastolle rajoja murtavasta toiminnasta." Näin opettajan näkökulmasta Timon kommentti lämmittää kovasti. Kiitokset vielä meidän opettajienkin puolesta Timo stipendistä!


Pintakilta Originalin ns. nopeutetut, eli toisen tutkinnon aikaisemmin suorittaneet, aikaisemmin valmistuneet muistivat meitä opettajia hienoilla lahjoilla.

Juha Viljamaa sai hienon auton pienoismallin, Jan Toivoselle opiskelijat muistivat hankkia lomajuomaa, itse sain upean paidan ja megafonin, ilmeisesti vihjeenä että ei se äänikään kaikkea kestä.

iOpe.jpg

Kiitokset hienosta paidasta, nopeutetut! Vasemmalta Marika, Emmi, minä, Jasmin, Satu ja Ville

Hyvää lomaa kaikille!

toivoo Pinnan porukka; Marika Juha, Jan & Jari


24.5.2012 Kiltakoulut-hanke starttaa ensi syksynä


Pintakilta-oppimisympäristön innoittama valtakunnallinen Kiltakoulut-hanke aloittaa Opetushallituksen rahoittamana tulevana syksynä laajalla rintamalla.

Kiltakoulut.jpg

Ensivaiheessa mukana on Koulutuskeskus Tavastia usealla eri Kilta-oppimisympäristöllä, joka myös koordinoi hanketta. Hankkeen projektipäällikkönä toimii Anu Konkarikoski Koulutuskeskus Tavastiasta. Yhteistyökumppaneina toimivat mm. Pirko Tampereelta kolmen killan voimin, Salon seudun ammattioppilaitos kahdella killalla, Inno Omnia Espoosta, Oulun seudun ammattioppilaitos Nappiparisto-hankkeineen ainakin kahden killan voimin. Myös HAMK opettajakoulutus on mukana hankkeessa, Keijo Hakala toimii Kiltakoulut-hankkeen erityisasiantuntijana ohjaten opettajia tarvittaessa uusien pedagogisten käytänteiden sisäänajossa. Tervetuloa mukaan uudet Kiltalaiset!


Kiinnostuitko Kiltakoulut-hankkeen mahdollisuuksista, haluatko mukaan toisessa vaiheessa kun uusia kiltoja otetaan mukaan? Ota yhteyttä Anu Konkarikoskeen; anu.konkarikoski(at)kktavastia.fi


4.5.2012 Aineistopankkiin lisätty videoita


Pintakilta-aineistopankkiin on lisätty videoklippejä, jotka on ladattu Youtubeen. Tässä Pintakillan esittelyvideo;


Lisää opetusvideoita löytyy täältä.

29.4.2012 Tampereen Hot Rod & Rock Show

Näyttelyosastomme oli kerho-osastojen kanssa samassa rivissä. Pintakilta Tampereen oppilaat suorittivat pinstriping-näytöksiä, kun Hämeenlinnan opiskelija Anzelika Muttonen maalasi Nissaniin hienot tiikerit näytöstyönä oviin.
external image 380217_436861376340401_100000496264942_1611078_1039956189_n.jpg
external image 380217_436861376340401_100000496264942_1611078_1039956189_n.jpg

Pintakilta Tampereen Pipsa ja Mira straippaavat.

JV12ACCobra.jpg
JV12ACCobra.jpg

Cobran sävyt tulivat oikeuksiinsa spottivalaistuksessa.

JV12Kromit.jpg
JV12Kromit.jpg

Ammattitutkintolaisten kätten jälkeä perjantain lähipäiviltä, Sika-Mikan kromattu villisian pääkallo sekä Corvetten venttiilikopat.

external image 459105_437876816238857_100000496264942_1614134_1392607861_o.jpg
external image 459105_437876816238857_100000496264942_1614134_1392607861_o.jpg

Pintakilta Tampereen oppilaan taidonnäyte moottoripyörään...

JV12Ansku.jpg
JV12Ansku.jpg

Anzelika tiikereiden maalauspuuhissa. Tämä kylki maalattiin kokonaisuudessaan näyttelyssä. Auton erikoismaalaukset ovat samalla Anzelikan päättötyö.
JV12TatuJaniJiri.jpg
JV12TatuJaniJiri.jpg

Tatu, Jani ja Jiri edustavat, Hessu valvoo taustalla.
Kiitokset kaikille mukanaolleille, myös kuljetuksesta vastanneille Logistiikan nuorille miehille!!

28.4.2012 Uutispäivityksiä huhtikuulta;

Nissan- sekä Cobra-projektit valmistuivat aikataulussaan, tervetuloa tutustumaan Pintakillan osastolle Tampereen Hot Rod & Rock Show:n 28-29.4.

Menossa mukana Pintakilta Original sekä Pintakilta Tampere. Tampereen projektina oli erikoisempi moottoripyörä, joka on esillä neljän muun moottoripyörän kanssa.
external image 462139_204228946361334_174733769310852_327492_644105713_o.jpg
external image 462139_204228946361334_174733769310852_327492_644105713_o.jpg

Cobra ja Nissan odottavat lähtökäskyä Näyttelyyn Koulutuskeskus Tavastian pintahallin edustalla

Ammattitutkintoa suorittavat tekivät ruiskukromausta Hämeenlinnassa 26.-27.4.2012

Pintakilta Originalin AT-porukka harjoitteli ruiskukromausta lähipäivien aikana. Ruiskukromaus on vaativa prosessi, jonka hallinta vaatii ammattitaitoa ja keskittymistä.
JV12kuivausta.jpg
JV12kuivausta.jpg

Kuvassa pinnoitteen kuivausvaihe. täältä löydät lisää tietoa ruiskukromauksesta sekä lähipäivien tapahtumista.

Pintakilta-oppimisympäristö ja Jari Välkkynen saivat Pintakäsittelyalan vaikuttaja 2012 palkinnon.

external image JV12Palkinto_004.jpg
external image JV12Palkinto_004.jpg

Kuvassa Sade Vuori ja allekirjoittanut vastaanottamassa palkintoa. Kiitokset kaikille opiskelijoillemme, jotka kovalla työllään edesauttoivat palkinnon saamista! Omia tuntemuksiani voit lukea palkinnon saamisesta blogistani.
Jari Välkkynen


3.4.2012 Pintakilta Tampereen pintaliitäjä valittu, onnittelut!

Helena Narmont valittiin ensimmäiseksi Pintakilta Tampereen pintaliitäjäksi. Pintaliitäjä-palkinto on tarkoitettu kannustamaan esimerkillistä opiskelijaa.
JV12HelluHannu.jpg
JV12HelluHannu.jpg

Kuvassa tutoropiskelija Helena Narmont ja opettaja Hannu Waltzer Pirkon automaalarilinjalta.

Tampereella pidettiin myös kiusaamisen estämiseen tähtäävä koulutus, kouluttajana Reijo Rajala.
JV12Reijo.jpg
JV12Reijo.jpg

Reijon esitys valmentaa mm. uhkatilanteen kohtaamiseen. Hän puhui myös uhkien ennakoinnista ja ehkäisemisestä.
Koulutukseen sisältyy kahden tunnin teoriaosuus, jonka jälkeen siirrytään liikuntasaliin itsesuojelukoulutukseen. Pyrimme kehittämään nuoria aktivoivan ja kiinnostavan koulutuksen. Vastaava koulutus on pidetty myös Hämeenlinnan pintakäsittelijöille.

(Huom. Liikuntakuvat Hämeenlinnan koulutuksesta)
JV12koulutusta.jpg
JV12koulutusta.jpg

Koulutukseen sisältyy kävelyn harjoittelua väkijoukossa ilman että ketään tönitään...

JV12Juhaakuritetaan.jpg
JV12Juhaakuritetaan.jpg

Koulutuksessa on myös itsepuolustuksellinen osuus, tässä kollegani Juha Viljamaa Reijon hellässä käsittelyssä.27.3.2012 Dupont-sävytyskoulutus Hämeenlinnassa

Menossa mukana myös Tampereen Pintakillan opiskelijoita Hannu Waltzerin johdolla. Itse koulutus käsitteli Dupont-maalien uusimpien sävytysohjelmien käyttöä sekä yleisesti vesiohenteisten maalien käyttämistä ajoneuvomaalauksessa.
JV12Oppilaat.jpg
JV12Oppilaat.jpg

Kuvassa opiskelijat teorialuokassa. Suurkiitokset sävytysasiantuntija Vesa Girsille ja automaalarimestari Esa Viitalalle erittäin informatiivisesta päivästä.
JV12Vesamittaa.jpg
JV12Vesamittaa.jpg

Kuvassa Vesa Girs(keskellä) kertoo "värimittarin" lukemien merkityksestä Toni Silvoselle(vas.) ja Veini Pirttilahdelle
JV12HannuJani.jpg
JV12HannuJani.jpg

Opettajat Hannu Waltzer ja Jan Toivonen koulun penkillä. Menossa alumiinikiteiden vertailu.


26.3.2012 Pintakilta Original-Hämeenlinna sai uusia valkohaalarisia! Onnea!

Perinteisesti jaoimme ensimmäisessä erässä tutor-oppilaina toimineille sekä projektien oppilasprojektinjohtajille valkoiset haalarit.
Haalarit vastaanottava oppilas sitoutuu samalla toimimaan oppilastyönjohtajana sekä tuotorina tarvittaessa. Haalareiden vastaanottaminen on vapaaehtoista. Valkoiset haalarit ovat merkki edistyksestä pintakäsittelijän uralla ja jokaisella toisen vuosikurssin opiskelijalla on mahdollisuus saada valkoiset haalarinsa kevään aikana.
JV12HaalariTatu.jpg
JV12HaalariTatu.jpg

Ammatillinen ohjaajamme Marika Laine luovutti juhlallisesti valkoiset haalarit Tatu Tapolalle. Taustalla ykkösluokan oppilaita opettaja Juha Viljamaan kera.
JV12Haalarit.jpg
JV12Haalarit.jpg

Uusien valkoisten haalareiden haltijat potretissa. Vas. Ville Salonen(oppilastyönjohtaja), Santi Riitijoki(oppilasprojektipäällikkö), Jiri Niiles(tutoroppilas) sekä Jani Pajanen(Cobra-projektin vastaava yhdessä Tatun kanssa, joka puuttuu tästä kuvasta.)
JV12Pintakiltahaalarit.jpg
JV12Pintakiltahaalarit.jpg

Haalarien selässä on Pintakilta original- brodeeraus, hihassa Koulutuskeskus Tavastian logo.

19.3.2012 Nissan- ja Cobra-projektit etenevät Hämeenlinnassa.

Tavoitteena Tampereen Hot Rod & Rock Show huhtikuun lopulla. Oppilaat ovat uurastaneet ahkerasta tunteja säästämättä autojen parissa.
JV12Tonit.jpg
JV12Tonit.jpg

Tonit Silvonen&Salakari takapuskuria sovittamassa. Auton puskurit ovat omaa tuotantoa helmalevikkeen ollessa tilaustavaraa.

JV12Cobrahiomavari.jpg
JV12Cobrahiomavari.jpg

Tatu Tapola & Jani Pajanen ovat saaneet tiiminsä kanssa AC Cobran hiomaväriin jo. Autossa on ollut todella paljon tekemistä, joten nuoret ovat suoriutuneet hienosti.

Projektien kulkua voi seurata opettaja Juha Viljamaan blogista tai Nissan-projektin Facebook-sivulta.

27.2.2012 Hauskaa talvilomaa opiskelijoillemme!

JV12talvi.jpg
JV12talvi.jpg


16.2.2012 Maalarit lupautuivat vahvistamaan Pintakilta-tiimiämme:

http://maalarit.wikispaces.com/

Tervetuloa mukaan!

Myös kiltakoulut.fi sekä ammattikillat.fi domain-osoitteet varattiin tulevaa kilta-toiminnan laajentumista silmällä pitäen.


14.2.2012 Nissan-Projekti etenee Hämeenlinnassa.

JV12Nissanpuskuri.jpg
JV12Nissanpuskuri.jpg

Projektin oppilasjohtajat Ville ja Santi pitävät puskuriaihiota paikallaan.
Voit seurata Nissan-Projektin etenemistä täältä.

13.2.2012 Uusia kiltoja perustettu!

Pirkon autonasentajat ovat perustaneet Asentajakillan, saaden näin Asentajakilta Original-statuksen.
Onnittelut Tapio Hanhilammille joka ottaa Asentajakillan vetovastuun Petri Jämingin toimiessa taustatukena.
JV12ilotulitus.jpg
JV12ilotulitus.jpg

Nyt on aihetta juhlaan vaikkapa virtuaalisen ilotulituksen muodossa!!

Aikaisempia kiltoja on perustettu Saloon, Puukilta ja Yrittäjäkilta sekä Hämeenlinnaan Pintakillan lisäksi Metallikilta ja Sähkökilta.

Tässä suoria linkkejä olemassaoleviin uusien kiltojen wikeihin:
Asentajakilta Original, Tampere
Puukilta Original, Salo

Kiltakoulutoiminta on alkanut erittäin mukavasti, tänään Tampereen tuomisina Pintakiltaan uusi alajaosto, Korikilta, joka siis aluksi toimii Pintakillan alaisuudessa.

19.1.2012 Kilta-koulujen tapaaminen

Saimme vieraaksemme eri oppilaitosten edustajia mahdollisen kiltakoulutoiminnan aloittamiseksi muillakin aloilla. Pintakilta-toiminnan suuri näkyvyys ja hyöty meille jo mukana oleville on ollut ilmeinen, joten toivotaan että opetusmenetelmä saa tuulta purjeisiinsa muillakin aloilla!

23.12.2011 Hauskaa Joulunaikaa kaikille seuraajillemme ja tukijoillemme!

Koulutuskeskus Tavastian joulujuhla vietettiin tänä vuonna HPK:n jäähallissa, joten oli luonnollista laittaa opettajia sekä koulun muuta henkilökuntaa pelaamaan leikkimielinen jääkiekko-ottelu.

Joulutervehdys

pukitkeijut.jpg
Kuvassa tiukkaa menoa Koulutuskeskus Tavastian Joulujuhlasta
Pukit ja Tontut ottivat yhteen jääkiekkomatsissa. Pelistä ei puuttunut vauhtia eikä vaarallisia tilanteita, keijujen joukkue näytti toisinaan pelaavan vähän raakaa peliä, saldona yksi auennut silmäkulma ja jäähy.

keijukampittaa.jpg
Tässä vielä jäähytilanne, kampittajakeiju etualalla tarkastelee pukin liukumista...
salakarinsilma.jpg
Kuvassa Keijujoukkueen tehopari Salakari & Salakari.
Peli oli reilua mutta kovaa Keijujen mielestä.... Insinöörimme kävi pelin jälkeen paikkauttamassa silmäkulmansa lääkärillä, mutta mitään vakavampaa vammaa ei pelistä jäänyt.(Tuo pieni arpihan komistaa vain kokonaisuutta, toim. huom.)

8.12.2011 Virtuaaliopetuksen päivillä kuultua


Pintakillan taustahahmona vahvasti vaikuttanut Anne kertoi kuulumisiaan virtuaaliopetuksen päivillä.
Katso muidenkin alan vaikuttajien haastattelut http://bambuser.com/channel/personaleu


8.12.2011 Pintakilta-hupparit ja logo uudistuivat

PKHupparit.jpg
Ammatillinen ohjaaja Marika Laine, opiskelijat Sade Vuori ja Salla Lähderinne esittelevät huppareita.
Logo ja huppareiden ulkoasu on salolaisen BuBamma Ny:n käsialaa. Oranssi väri valittiin samalla Pintakilta-koulujen opettajien työasun väriksi, jolloin opettaja erottuu yhdellä silmäyksellä oppilaista työsalin puolella.


7. - 8.12.2011 Virtualiopetuksen päivät24.11.2011 Pintakilta Tampere, erikoismaalauskoulutusta.

tutorit.jpg
Kuvassa Pirkon Tutoroppilaat uusine työasuineen liekkimaalauksien kimpussa.
Loimme blogit oppilaille sekä tutustuimme True Flames-erikoismaalaustekniikkaan. Tämän ensimmäisen yhteistyön tuloksena järjestetyn opetuksen tarkoituksena oli tutustuttaa oppilaat Pintakilta-koulujen opetusmenetelmiin sekä saada blogit käyttöön. Suurikiitokset oppilaille, jotka jaksoivat olla innokkaasti mukana sekä teoriatunneilla että työsalin puolella! Hieman enemmän aiheesta blogissani.

18.11.2011 Pirkolta mahdollisesti työharjoitteluun Saksaan,

sekä Tavastialle koulutukseen.IMG_0138.JPG
Tankin koristemaalaus Pirkon automaalari 3-luokan tytön tekemä

Kaksi automaalaria mahdollisesti työharjoitteluun Saksan maalle.

Kaksi opiskelijaamme lähtevät oppimaan Tavastiaan vertaisoppimista noin pariksi viikoksi, jonka jälkeen he toimivat


tutor-oppilaina Pirkon automaalipuolella opastaen muita opiskelijoita.

Olemme saaneet uusia mahdollisuuksia, tunne näistä kokonaisuuksista uskomattoman hyvä.
8.11.2011 Uudistettu aikuiskoulutus alkoi viime viikolla Tavastiassa

Ammattitutkintoon tähtäävä valmistava koulutus aloitettiin viime torstaina.
syAikkarit.jpg
Kaikki Tavastian aikuiskoulutuksen pintakäsittelijät ryhmäkuvassa. Vasemmalla rakennusmaalaupuolen kouluttaja Arto Niemelä.

Koulutukseen voi vielä ilmoittautua, muutama paikka on vielä vapaana!3.11.2011 Pirkolla Tampereella laitettu maalihallia kuntoon, kuva hallin ulko-oveen ja myös käytävän oveen

Tekijöina autopuolen 1.-luokka

DSCI0160.JPG

Laura Nisula ja Tiia Lehtimäki

Näin saamme halliimme viihtyvyyttä kuvien ja muiden ehosteiden avulla. Työskennellessämme työsaleissa meidän kaikkien viihtyvyys on erittäin tärkeä asia.


1.11. 2011 Automaalauskoulutusta Tavastian ykkösluokalle

Spies Hecker Hi Tec-värilinjasto on nyt toista vuotta käytössä 1.- ja 2. vuosikurssin kouluttamisessa.
syImre.jpg
Pintakäsittelymestari, Colornet Oy:n kouluttaja Imre Pukki kertoo uusimmista tuotteista oppilaillemme.
Pyrimme käyttämään koulutuksen osana vierailevia luennoitsijoita uusimman ammattialan tiedon välittämiseksi oppilaillemme. Imre opasti sävynlukijan(spektrofotometri) käyttöä sekä teki näytetyön Hi Tec järjestelmällä harjoituslokasuojaan. Oppilaamme kuuntelivat ja seurasivat luentoa keskittyneesti.

27.10 2011 Keikkailukilta liittyi mukaan toimintaan

Samalla perustettiin Ammattikillat- facebook ryhmä, jonka avulla on tarkoitus saada lisää toimijoita yli ammattirajojen mukaan kiltatoimijoiksi.
external image 372994_128216650619633_1265433549_n.jpg
Kiltojen tarkoitus on koota samanmieliset avoimen opettajuuden ja ammattilaisuuden kannattajat yhteisen foorumin alle, jolloin hyvät ideat ja käytänteet leviävät huomattavasti nopeammin. Ideanahan tämä ei ole mikään uusi, ammattikiltoja on ollut erittäin paljon menneisyydessä. Logo on vielä viimeistelemätön, joten uudesta Ammattikillat-logosta otetaan ehdotuksia vastaan.

24.10 2011 Pirkon maalareille uudet haalarit.


Nämä haalarit täytyy ansaita osoittamalla ammattitaito ennalta määrätyllä tasolla.

DSCI0468.JPG11.10.2011 Tervetuloa mukaan, Pintakilta Tampere ja Pintakilta Maalarit!

Pintakilta-toiminta laajenee, saimme yhteistyökumppaneiksemme tänään Pirkon Tampereelta sekä KKTavastian maalausalan aikuiskoulutuksen.
JVOpet.jpg
Kuvassa Hannu Waltzer Pirkosta, Jan Toivonen ja Arto Niemelä Koulutuskeskus Tavastiasta.
Sovimme yhteistyöstä opettajien kesken sekä mahdollisesta oppilasvaihdosta tulevaisuudessa.

11.10.2011 Teollisen pintakäsittelijän ammattitutkintoon valmistava koulutus alkaa Koulutuskeskus Tavastiassa

Kuva_ja_otsikko.jpg
Toimi nopeasti jos haluat mukaan, koulutus alkaa jo parin viikon päästä!
Pitkään valmisteltu aikuiskoulutuksen uudistus aloitetaan marraskuussa. Koulutus koostuu lähipäivistä sekä itseopiskelusta. Tutkinto soveltuu työssäkäyvälle pintakäsittelyalan ammatissa työskentelevälle.

30.9.2011 Ammatillisen koulutuksen oppimisympäristöjen kehittäjien tapaaminen Opetushallituksen tiloissa

Jari.jpg
Esittely käynnissä, kuvan nappasi Antti Voutilainen.
Esittelimme Pintakillan toimintaa arvovaltaiselle hankeyleisölle. Kotiintuomisiksi löysimme mukavan yhteistyökumppanin, josta tiedotamme lisää heti kun asia voidaan virallistaa. Kiitokset Pintakillan menestyksestä ja suosiosta oppilaillemme, jotka jaksavat uurastaa sekä työsalin puolella että blogeissaan.

26.9.2011 Corvette-osasto voitti kerho-osastojen 1. palkinnon X-Treme Car Showssa!!!

kimivette.jpg
Koulutuskeskus Tavastian pintakäsittelijöiden maalaaman Corveten omistaja Kim Söderberg poseeraa pokaalin kanssa. Onnittelut koko FinnShark-osastolle pintakäsittelijöiltä!

20.8.2011 10 000 vierailijan raja meni rikki!

Pintakilta-sivuston etusivulla on käynyt tilaston mukaan yli 10 000 vierailijaa tämän vuoden tammikuusta lähtien.
syvette.jpg
Corvette-projekti saatiin keväällä onnellisesti päätökseen. Autoa pääsee seuraavan kerran ihailemaan X-treme Car Showssa
Kieltämättä Corvette-projektimme herätti kiinnostusta muissakin kuin pintakäsittelyalasta kiinnostuneista, joten projektien tiimoilla jatketaan tulevanakin vuotena. Suunnitelmissa on muokata yksi koulun omista autoista vähän nuorekkaammaksi; Linjamme käytössä oleva hieman nuutunutkin Nissan Sunny farmari kokee uuden tulemisen talven aikana.

Aloitimme jo ensimmäisen automaalaustyön, MR-2:n pintojen uudistuksen.
Kuva_004.jpg
Tarkasta kuinka MR-2 Projektimme etenee.

Kiitokset kaikille kiinnostuneille lukijoillemme ja tukijoillemme tämän virstanpylvään saavuttamisesta.

3.8.2011 Nuorisoasteen opiskelijoiden lukuvuoden aloitus on keskiviikkona 10.8.


kkt-logo1-rgb.jpg

Uudet,ensimmäisen vuoden opiskelijat aloittavat klo 10 Hattelmalantie 8 A-rakennuksen aulasta,

jatkavat opiskelijat menevät klo 10 suoraan opiskelupaikkoihinsa.


I09TP:n opiskelijat sekä nopeutetut tulevat siis työsaliin klo 10.00
I10TP:n opiskelijat menevät lukujärjestyksessään mainittuun luokkaan atto-ainetunneilleen klo 10.00

Tervetuloa!
Opettajat TP

15.7.2011 Opettajalle tekee hyvää kerrata vähän miten niitä autoja maalataankaan...

Marhed-Scanian paikkamaalausta voi seurata blogistani
Scania2.jpg

22.6.2011 Uusin Ridin' & Ridin' lehti esittelee Corvette-projektiamme 7 sivun verran!

external image kansi0311.jpg
external image kansi0311.jpg

Corvette pääsi kanteenkin.

Kesätauko

Sivuston toiminta jatkuu kesän ajan hieman pienemmällä panostuksella. Hyvää kesää kaikille!

Vierailimme Ateneumissa 2.6.2011

Oppilaamme otettiin vastaan lämpimästi Ateneumissa, pääsimme sisään "takaovesta" tutustumaan näyttelyitä järjestävien ihmisten arkeen.
ateneum.jpg
Kuvassa yksi Ateneumin monista työtiloista joita ei näyttelyssä kävijä näe.

Vierailimme 19.5.2011 Panssariprikaatissa. Yliluutnantti Jouni Korhonen esitteli meille prikaatin toimintaa.

Sturmin_edessä.jpg
Kuvassa oppilaat sekä yliluutnantti Jouni Korhonen toisessa maailmansodassa kunnostautuneen Sturm-rynnäkkövaunun edessä.

Corvette-harrastaja Kimmo Nevalainen kävi esitelmöimässä 18.5.2011 autoharrastuksestaan

Hän näytti kuvasarjan oman Corvettensa työvaiheista.
Nevalainen.jpg
Kimmon Corvetten vaiheet kiinnostivat oppilaitamme.

Reijo Mäkeläinen kävi 11.5. 2011 esitelmöimässä työnäytteen kera oppilaillemme Lentokoneen pinnoituksesta.

Reijo_Mäkeläinen.jpg
Reijo Mäkeläinen näyttää miten kangas pinnoitetaan lentokoneen ohjainpinnan kehikon päälle. Emmi ja Marika koostivat luennosta teoria-aineiston, jonka voit lukea täältä.


Corvette "Wounded Warrior" -projektiimme pääset tästä

Projektin tarkoituksena oli maalata autosta näyttelykelpoinen, oppilaat onnistuivat tavoitteessaan ja auto oli näytillä American Car Showssa. Kiitokset kaikille ahkerille nuorille projektin loppuunsaattamisesta sekä eritoten FHRA:lle hienosti hoidetusta näyttelystä!

Tässä Dmitry Chirkovin tekemä video osastomme kokoamisesta ennen näyttelyä

Suurkiitokset Dimalle ja muillekin sähköosaston miehille erittäin hienosta toiminnasta messujen onnistumiseksi!


external image acs11banner.jpg
external image acs11banner.jpg

AmericanCarShow.jpg
Oppilaat poseeraavat Ridin'&Drivin' -lehden mallin kanssa osastollamme. Corvetten tarinan voit lukea kokonaisuudessaan Ridin'&Drivin'-lehden seuraavasta numerosta
external image header2.jpg
external image header2.jpgsutinaa.jpg
Autoa rakennettiin messukuntoon pitkiä päiviä ennen pääsiäistä...

ilme.jpg
Corvetten messuilme


Tavastiassa palkittiin ansioituneita oppilaita 5.4.2011
pintaliitäjät.jpg
Pintakilta palkitsee oppilaita, ensimmäiset pintaliitäjät valittu
Kuvassa osastonjohtaja Riikka Riihimäki onnittelee Sade Vuorta uudesta tittelistä, toinen palkittu Salla Lähderinne taustalla. Oppilaat saivat Raamarit Oy:n lahjoittamat kynäruiskut tittelien myötä. Samassa tilaisuudessa jaettiin perinteinen vuoden kittaaja-palkinto, jonka sai ensimmäisen luokan oppilas Tatu Tapola. Myös uudet vastuualueet jaettiin valkoisten haalareiden kera kakkosluokkalaisille kolmosten luopuessa omista vastuualueistaan.

Saimme vahvistukseksi Sähköosaston täydennyskoulutuksen oppilaita mukaan projektiimme.
Heidän omaan Wikiinsä pääset tästä