True Flames, maalaustekniikkaa pähkinänkuoressa

Uusin tapa maalata liekit on mahdollisimman tarkka oikeiden liekkikuvioiden imitointi. Tällä sivulla esitellään yksi tapa tehdä elävän näköiset liekit, tapoja on loppujen lopuksi varmaankin yhtä monta kuin on maalaajaakin.
TrueFlames1.jpg
True Flames-tyylissä pyritään saamaan maalattavaan kohteeseen mielikuva elävästä liekistä, joka vielä mieluiten näyttää siltä, että ajoneuvo on vauhdissa ja liekit ”nuolevat” esimerkiksi auton keulaa.

Alustavat työt(kun pohjatyöt on tehty, ja kohde on maalausvalmiiksi suojattuna maalaustilassa)

Piirrä ja leikkaa ensin sablona ja mieti minkä tyyliset kuviot haluat. Sablonia tarjotaan valmiiksi leikattuna paljon netissäkin, mutta monesti valmiissa sablonissa ei välttämättä ole sopivia kaaria kaikenkokoisiin töihin.
TrueFlames3.jpg
Kaarien piirtäminen käynnissä, tässä kuvassa kaaria on hahmoteltu sablonamuoville, joka kestää paremmin kuin paperipohjaiset materiaalit
TrueFlames4.jpg
Valmiita sablonia hallin lattialla kuvattuina. Muovisablonia tehdessä leikkausveitsen tulee olla hyvässä terässä, sillä muuten kaarien leikkaaminen on työlästä.
TrueFlames2.jpg
Tämä sablona on leikattu kiiltäväpintasen aikakausilehden kansimateriaalista.

Maalattavan liekin koko ratkaisee myös aika tavalla sablonien kaarien muotoa(mitä isompi kohde, sen loivempia on sablonan kaarien oltava.) Ole huolellinen leikatessasi sablonia, kulmikkaat muodot eivät näytä hyviltä liekkikuvioissa

Varsinainen maalaus aloitetaan pohjan sävyttämisellä, itse suosin tummia sävyjä kirkkaan liekkikuvion pohjalle, jolloin kontrasti on suuri ja liekkikuvio tulee oikeuksiinsa.
TrueFlames5.jpg
Kuvassa liekkikuvioden hehkukohdat hahmoteltu tummanruskealle pohjasävylle.
TrueFlames6.jpg
Seuraava vaihe on liekkien taustalla olevien kielekkeiden maalaaminen sablonaa apuna käyttäen hehkualueen ulkoreunaan. Kannattaa muistaa että yksinkertainen on usein paremman näköinen kuin monimutkainen.
TrueFlames7.jpg
Ulkoreunassa olevat pienet kielekkeet häivytetään punaisella, keskustaan jätetään valko-keltainen hehku. Tässä vaiheessa liekit näyttävät pehmerajaisilta, kuten niiden vielä kuuluukin.
TrueFlames8.jpg
Liekin ulkoasun kannalta tärkein työvaihe, ns, sisemmän liekin maalaus valkoisella. Käytin apuna sablonaa ja viimeistelin vapaalla kädellä maalaten osan kielekkeistä.
TrueFlames9.jpg
Häivytin keltaista kuultavaa sävyä valkoisen liekkikuvion päälle. Jos haluat että liekkikuviossa on kontrastia, niin kannattaa jättää oranssi häivytys pois viimeistelyvaiheesta. Liekin keltaiset sävyt on saatu ruiskuttamalla auringonkeltaisia ja sitruunankeltaisia ohuita kuultavia kerroksia lomittain.

Liekkin maalaaminen tällä tekniikalla vaatii tekijältään kohtuullisen paljon kokemusta kynäruiskumaalauksesta.