24.9.2011
Jari Välkkynen

Corvetten viimeistelyä X-Treme Car Show:n..

Corvetten paikkamaalaus sujui lähes suunnitellusti viime viikolla. Kannattaa tutustua Saden ja Sallan blogeihin, joissa on seikkaperäiset selostukset oppilaiden näkökulmasta mitä kommelluksia Corvette taas heille järjesti.
VetteChristine.jpg
"Warrior" odottaa konepeiton lakkausta hallissamme. Kuvasta voi aistia lähes runollisen hetken; halli on hiljainen, hämärä, Vetten moottorin osat kiiltelevät laskevan aurinkon viimeisissä säteissä kuin voimaa uhkuen....

Viimeinen viikko alkoi hieman ongelmallisissa merkeissä, maanantai toi tullessaan(yllättäen) lievän takaiskun. Viikonlopun aikana joku ilmeisesti talon 350 henkilökuntaan kuuluvasta oli vieraillut hallissamme pesemässä oman autonsa ja samalla suihkutellut silikonia sisältävää muovinkirkastetta Vetten konepeitolle joka odotteli lakkausvalmiina viimeistä lakkakerrostaan...
Oppilaat olivat hieman turhautuneita, kun lakkaus meni taas uusiksi vaikka he toimivat täysin oikein lakkauksen suhteen.
konemuovihiottuna.jpg
Tässä kuva perjantailta, jolloin jätimme konemuovin hallin puolelle odottamaan lakkausta....
Corvetet.jpg
Kuvassa myös sininen "koreankorvette" nokikkain Warriorin kanssa... Kyllä vanhaa letukkamiestä hirvittää mihin suuntaan Chevroletin automallit menevät...
minichevy.jpg
Anzelika piristää "miniChevyn" keulaa kukkakuvioilla.... Kannattaa käydä moikkaamassa Anzelikaa X-Treme Car Showssa, Girl's Garage-osastolla. Anzelikalla on kynäruiskut ja straippivehkeet mukana, joten näyttelyssä maalataan varmaankin jotakin erikoista.

Kiillotuspuuhia

Perjantaina kolmosluokan pojat kiillottivat Vetten lokasuojista pari "turvonnutta" liimasaumaa matalammaksi. Nämä saumat tulivat pintaan johtuen siitä, että lokasuojien kulmat jouduttiin modifioimaan konepeittoa vastaaviksi jälkikäteen. Myös kaikki muut modifioinnit lasikuitutöissä, jotka tehtiin varsinaisten pohjatöiden jälkeen ovat hieman eläneet maalikerrosten alla. Paras ja kattavin ratkaisu olisikin auton välihionta ja ylilakkaus, mutta kannattanee odotella vielä jos jotakin nousee pintaan...
kuidulle.jpg
Muistin virkistykseksi, tässä ongelma minkä kohtasimme konepeiton sovituksen suhteen talvella. Teimme silloin korjauspalata lasikuidusta, jotka aikataulullisista syistä päätimme liimata paikalleen koriliimalla.
liimasauma.jpg
Korjauspalan sauma on tullut näkyviin johtuen mm. käytetyn epoksiliiman ja lasikuidun erilaisesta koostumuksesta.(ja kuuman kesän lämmön vaikutuksesta materiaaleihin)
harrihioo.jpg
Ensin turvonneet kohdat hiotaan varovasti vesihiontana lakkapinnan tasalle. Tämä työvaihe on erittäin kriittinen ja vaatii tarkkuutta. Harri hioo saumakohtia tasaiseksi.
kiillotustaneli.jpg
Jere ja Taneli kiillottivat vuorotellen alashiottuja kohtia, kuvassa menossa hiontanaarmujen poisto hienommasta päästä olevalla hiontatahnalla. Kiillotusta jatketaan kunnes hiontanaarmut on saatu kiillotettua kokonaan pois pinnasta.
konemuovinkiinnitystä.jpg
Seuraavan viikon tiistaina pääsimme vihdoin kiinnittämään konemuovin paikalleen. Jouduimme lakkaamaan konemuovin silikonirakkuloista johtuen ylimääräisen kerran. Kollegani Jan Toivonen kuvassa ilman haalareita johtaa konemuovin kiinnittämistä paikalleen.

Corvette työsalissamme on herättänyt paljon innostusta ja kiinnostusta myös ykkösluokan oppilaissa, joten auton varsinaiseen näyttelyvahaukseen ja kiillotukseen saimme innokkaita tekijöitä helposti. Salla ja Sade toimivat oppilastyönjohtajina auton kiillotuksessa ykkösen oppilaiden harjoitellessa kiillotuksen alkeita.
suojauskiillotus.jpg
Vette suojattuna kiillotusta varten. Ykkösen pojat työn touhussa.
kiillottajat.jpg
Kahden kiillotuskoneen voimalla "myllytys" sujui ripeästi ja tehokkaasti.
kimimarika.jpg
Loppujen lopuksi kerrankin saimme näyttelyauton kuntoon hyvissä ajoin ennen näyttelyä, edellisenä iltapäivänä.. Kim ja Marika poseeraavat valmiin auton vierellä juuri ennen trailerille siirtämistä.

Jari Välkkynen.
opettaja
Pintakäsittely